вторник, 18 августа 2015 г.

Пенсионный фонд Украины предложил повысить в 2-5 раз налоги на зарплату для частного сектора

Пенсионный фонд разработал законопроект "О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины (относительно упорядочения оплаты труда)", принятие которого призвано увеличить отчисления единого социального взноса в негосударственном секторе от 2 до 5 раз.

В законопроекте указано, что для расчета единого социального взноса используется индикативная заработная плата. Исходя из норм законодательства, если человек зарабатывает минимальную заработную плату (1214 грн.), то для работников ставка единого социального взноса возрастает со среднего 36,7% (447 грн./месяц) в 2 раза до 73,4% (894 грн./месяц), для главных бухгалтеров в 3 раза — с 36,7% до 110,1% (1341 грн.) и в 5 раз до 183,5% (2235 грн.)— для директоров предприятий.

 

Текст законопроекта:

ЗАКОН УКРАЇНИ

 

"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України

(щодо впорядкування оплати праці)"

Верховна Рада України постановляє :

 

І. Внести зміни до таких законів України:

 

1. Доповнити статтю 27 Закону України "Про оплату праці" (Відомості Верховної Ради України, 1995 р., №17, ст.121, із наступними змінами) абзацом третім такого змісту:

"Середня індикативна заробітна плата застосовуються у не бюджетній сфері економіки і запроваджується виключно з метою обчислення єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Середня індикативна заробітна плата не може бути меншою за встановлену законом мінімальну заробітну плату, збільшену на відповідний коефіцієнт для окремих категорій працівників, зокрема для перших керівників підприємств, установ та організацій такий коефіцієнт дорівнює — 5, для головних бухгалтерів – 3, для працівників – 2.

Середня індикативна заробітна плата не враховується для визначення середньої заробітної плати працівника та для виконання інших норм цього Закону.".

 

2. Абзац перший пункту 1 частини першої статті 7 Закону України Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (Відомості Верховної Ради України, 2011 р., № 2-3, ст. 11, із наступними змінами) доповнити новим реченням такого змісту:

"При цьому розмір заробітної плати кожної застрахованої особи з якої обчислюється і сплачується єдиний внесок не може бути меншим за середню індикативну;".

 

ІІ. Прикінцеві положення

 

1.           Статтю 41 Кодексу про адміністративні правопорушення УРСР від 07.12.1984, № 8074-X доповнити частиною такого змісту:

"Виплата заробітної плати та інших доходів найманим працівникам без попереднього їх нарахування згідно з законом – тягне за собою солідарну відповідальність роботодавця та працівника у вигляді накладання штрафу у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян окремо на кожного порушника."

2.           Цей закон набирає чинності з дня його опублікування.

3.           Кабінету Міністрів України: у трьохмісячний термін з дня набрання чинності цим Законом привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом.

 

 

Голова Верховної Ради

України                                                                              В. Гройсман

Join the Forum discussion on this post

Здесь можно оставить свои комментарии.

Комментариев нет:

 

Введите свой e-mail: