пятница, 23 декабря 2016 г.

Регламент роботи банків на період завершення звітного року

Правління НБУ прийняло рішення щодо регламенту роботи системи електронних платежів Національного банку України та порядку роботи банківської системи України на період завершення звітного року.

Правління Національного банку України прийняло рішення від 15.12.2016 року №489 щодо регламенту роботи системи електронних платежів (далі – СЕП) Національного банку України та порядку роботи банківської системи України на період завершення звітного року.

Відповідно до цього документу:

  • 28, 29 грудня 2016 року система електронних платежів Національного банку працюватиме в режимі продовженого банківського дня на дві години.
  • 30 грудня 2016 року до 13.00 усі учасники СЕП можуть здійснювати платежі в СЕП лише між банківськими установами, підпорядкованими одній юридичній особі, а також платежі, спрямовані до Національного банку України та органів Державної казначейської служби України.
    Національний банк та органи Державної казначейської служби України можуть здійснювати платежі на адресу всіх учасників СЕП. Банківський день у СЕП закінчується о 15.00.
  • 2 та 9 січня 2017 року СЕП, система електронної пошти Національного банку України, депозитарій Національного банку України, Система кількісного обліку депозитних сертифікатів СЕРТИФ, Система підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку, система з купівлі та продажу кредитних ресурсів у національній валюті на міжбанківському кредитному ринку України "КредІнфо2", Автоматизована інформаційна система "Реєстр договорів з нерезидентами 2" не працюватимуть.
  • 3 січня 2017 року банки працюватимуть без клієнтів і забезпечуватимуть комплекс робіт, пов'язаних із початком нового звітного року. Міжбанківські перекази коштів через СЕП у цей день не здійснюватимуться.
  • 4-6 та 10 січня 2017 року СЕП і банківська система України працюють у звичайному режимі.

Зверніть увагу! Із 30 грудня 2016 року до 4 січня 2017 року включно діятиме офіційний курс гривні до іноземних валют та банківських металів, установлений Національним банком України 29 грудня 2016 року.

У період із 31 грудня 2016 року до 9 січня 2017 року включно банки мають забезпечити безперебійну роботу банкоматів, підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів.

Join the Forum discussion on this post

Здесь можно оставить свои комментарии.

Комментариев нет:

 

Введите свой e-mail: